Bolognai spagetti - Anneke módra
2008.12.14. 00:35
Ezzel kezdd, ha olasz tésztában még nem vagy otthon! Roppant egyszerű, és laktató étel. Jól jön, ha két napig nem akarsz főzni... Persze, ha nincs egy haspók a családban... :D
Hozzávalók:
1 kg darált hús (baromfi avagy sertés ízlés szerint)
paradicsomkonzerv nagyobb avagy sűrített paradicsom üveges
olasz fűszerkeverék (én mindenhez ezeket a keverékeket használom, szerintem jók)
1 kis fej hagyma
olaj
spagetti - szintén ízlés és fő kérdése mennyi
el ne felejtsem! FOKHAGYMA! Jó sok!
A hagymát kockákra vágni megdinsztelni az olajon, megszórni vegetával, fűszerkeverékkel, a végén bele a fokhagyma fele, ezt csak addig piritani, míg meg nem érzed az illatát. Utána rádobni a húst, kevergetni, míg morzsás nem lesz és el nem veszti azt a nyers piros színét. Utána még lehet fűszerezni kicsit, borsozni, majd a fokhagyma másik fele. Jól összekeverni, felönteni pici vízzel, hagyni puhulni, párolódni. Mikor már puha, beleönteni a paradicsomkonzervet, amelyet előzőleg egy kis vízzel fel kell higitani, bele egy pici só, pici cukor. Jól összekeverni megint, és hagyni rotyogni. Úgy félóra múlva kész.
Spagettit kifőzni olajos, sós vizben, leszűrni, lehet tálalni!
Ha különlegességet akarsz, süsd meg tepsiben! Keverd össze a maszatot a tésztával, öntsd egy kivajazott tepsibe, szórd meg a tetejét vajdarabkákkal, reszelt sajttal, és süsd addig, míg a sajt meg nem pirul a tetején! Mennyei! (csak sajnos, hamarabb elfogy. )
|